More Website Templates @ TemplateMonster.com - August 15th 2011!

PraktijkruimteHypnose

Vaak denkt men dat Hypnose een toestand is van slapen onder invloed van sterk dwingende ogen van een hypnotiseur, waarbij er van alles met je kan gebeuren. Dat is niet zo.

Hypnose zou je kunnen vergelijken met dagdromen, er met je gedachten even niet bij zijn. Omdat je een prachtige vlinder ziet... of helemaal opgaat in je lievelingsmuziek. Of omdat je een mooi boek leest of alles om je heen vergeet door een spannende film op TV. Je aandacht wordt heel sterk weggetrokken. Op zo’n moment ben je niet meer ontvankelijk voor de dingen die om je heen gebeuren. Het lijkt of je even in trance bent.
Bij hypnose wordt iemand heel doelgericht - en alleen als de persoon dat zelf wil - in zo’n toestand gebracht. De beelden die dan naar boven komen, kunnen hem of haar helpen. Bijvoorbeeld: iemand is heel bang voor water en weet niet hoe dat komt. Eenmaal onder hypnose ziet hij, dat hij op driejarige leeftijd door het ijs zakte en bijna verdronk. Die ervaring was zo afschuwelijk dat hij die totaal uit zijn herinnering had verbannen. Nu hij dit weet, kan hij mogelijk zijn angst voor water overwinnen en weer met plezier gaan zwemmen.

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie maakt gebruik van hypnose bij haar behandeling.

Door de cliënt in een toestand van hoge concentratie te brengen, kunnen er beelden naar boven komen, die inzicht geven in een probleem. In deze hypnotische toestand heeft iemand als het ware een dubbelbewustzijn. De cliënt ziet ook dingen die normaal buiten het gezichtsveld vallen. De hypnotherapeut legt verbanden tussen de ervaringen van de cliënt en de beelden die uit het onderbewustzijn naar boven komen. In de praktijk kan dit leiden tot verheldering in iemands levenssituatie of tot de oplossing van hardnekkige problemen of gewoonten.

 

 

Stichting Ring

Hypnotherapeute Henny Meeus is ingeschreven als zorgverlener bij Stichting Ring.

Praktijkadres

Henny J.M. Meeus
Thorbeckeborch 40
5241 HD Rosmalen