More Website Templates @ TemplateMonster.com - August 15th 2011!

WachtruimteWerkwijze

Als hypnotherapeut heb ik met iedere cliënt een uitvoerig intakegesprek. Ik help het probleem boven water te krijgen. Daarbij let ik ook op houding, lichaamsbouw en eetgewoontes. Aan de hand van wat iemand vertelt, probeer ik de klacht(en) als het ware terug te brengen tot een beeld. Met behulp van ontspanningsoefeningen help ik de cliënt de dingen om zich heen los te laten. Als dit lukt, is iemand heel snel onder hypnose
Het gesprek dat dan plaats heeft, levert steeds nieuwe inzichten op om mee verder te gaan. Eenmaal uit de hypnose kijk ik samen met de cliënt naar de uitwerking van de inzichten in het dagelijkse leven. Bepaalde oefeningen gaan mee als huiswerk. Vaak is dit een langdurig proces omdat verandering van houding en gedrag veel tijd en zorgvuldigheid vergt. Een behandeling kan daarom één tot twee jaar duren.

Klachten

Klachten zijn vaak het gevoel van aangepast gedrag, van het wegstoppen van gevoelens van angst of schaamte of het niet kunnen verwerken van verlies.

De oorzaak is niet echt duidelijk. Een nare gebeurtenis heeft men soms verdrongen. Bij een aantal mensen ligt er een ervaring als bijvoorbeeld incest, mishandeling of emotionele verwaarlozing in het verleden. In ieder geval is die gebeurtenis bij hen niet in het bewustzijn. Bovendien worden ervaringen in het verleden heel individueel verwerkt. Wat voor de een niet meer dan een vervelende herinnering is, blijkt voor de ander traumatisch.

Mensen met duidelijke klachten zoals: angsten, lusteloosheid, gejaagdheid en/of stress, vaak ruzie met de partner, steeds vastlopen in conflictsituaties.
Ook met vagere klachten zoals: altijd te laat komen, je drukken op het werk, vaak afspraken afzeggen, stiekem eten en drinken, geen zin hebben in vrijen.

Stichting Ring

Hypnotherapeute Henny Meeus is ingeschreven als zorgverlener bij Stichting Ring.

Praktijkadres

Henny J.M. Meeus
Thorbeckeborch 40
5241 HD Rosmalen